Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU es compromet amb la Vegueria Penedès

CiU es compromet a presentar una esmena per demanar la creació de la vuitena vegueria integrada pels municipis de l’àmbit funcional del Penedès.

El diputat penedesenc de CiU Joan Raventós s’ha compromès a actuar immediatament davant l’aprovació del projecte de la llei de vegueries. Raventós ha encapçalat un acte acompanyat de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, l’alcalde de Sant Sadurní i diputat provincial Joan Amat, el vicepresident del Consell Comarcal Francesc Olivella, l’alcalde de Sant Martí Ramon Carbó i els regidors de l’ajuntament de Vilafranca M. Josep Tuyà i Raimon Gusi.<br />El diputat al Parlament de Catalunya ha dit que els han deixat sols en la defensa del Penedès però que ells seguiran treballant en pro de la vegueria que, en realitat, és la decisió del territori. Raventós comentava que convidaran a les institucions, empreses i entitats al Parlament perquè donin les raons per les quals volen una vegueria pel Penedès. Però principalment, s’ha compromès a presentar una esmena a la llei que demani la creació de la vuitena vegueria configurada pels municipis que integren l’àmbit funcional de planificació territorial del Penedès.

Per CiU, l’aprovació del projecte de la llei de vegueries és un intercanvi de cromos entre el PSC i ERC.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca ha qualificat el PSC com l’enemic del Penedès, per haver ignorat les demandes del territori. El diputat provincial Joan Amat ha destacat que serà difícil conservar la identitat del Penedès en el si de l’Àrea Metropolitana. Per la seva part, Ramon Carbó ha acusat a ERC d’emprar un doble llenguatge en aquest tema. I Francesc Olivella s’ha compromès a que el Consell Comarcal es posicioni respecte l’aprovació del projecte de llei i a que tots els ajuntaments de la comarca debatin mocions en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: