Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Moció per a la transparència

La CUP presenta una moció per la transparència en la gestió municipal perquè siguin públiques les subvencions que reben les entitats.

La Candidatura d’Unitat Popular va fer ahir una roda de premsa per presentar la moció que avui va a debat a la sessió de ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca. La moció va encaminada a aconseguir una major transparència en la gestió municipal i s’articula entorn a dos punts. En primer lloc, saber què reben les entitats, associacions i col·lectius i com ho gasten i, en segon lloc, que els regidors i regidores de l’Ajuntament declarin el seu patrimoni, entre altres mesures.<br />La CUP demana que el plenari adopti com a acord que els convenis, ajuts i acords que es facin entre Ajuntament i entitats, associacions o altres col·lectius siguin sotmesos a exposició pública. Que el consistori es comprometi a no donar cap subvenció o ajut si no existeix un conveni públic i que aquests mateixos acords o convenis hagin de ser ratificats pel ple municipal.

Quant als regidors i regidores, la CUP demana que presentin una declaració oficial on consti el seu patrimoni immobiliari, mobiliari, dipòsits bancaris, vehicles i activitats i ocupacions, a més de causes de possible incompatibilitat amb la condició de regidor o altres interessos susceptibles de tenir relació amb l’activitat municipal.

 

La declaració s’hauria de fer en acceptar el càrrec i en deixar-lo i quedaria custodiada per la secretaria general sota direcció de l’alcaldia. Però també proposen altres mesures.<br />Segons Xavier Navarro la intenció és guanyar credibilitat en un temps en què la desafecció dels ciutadans és més que evident.

La CUP també proposa que els regidors presentin la seva declaració de renda anual a intervenció, que els partits polítics representats al plenari presentin la declaració anual de despeses i ingressos i que si els partits sol·liciten crèdits a una entitat financera es faci públic. I, finalment, que la despesa de propaganda dels partits en període electoral no superi l’import d’un euro per persona inscrita en el cens electoral del municipi i que totes les dades que fan referència als ingressos dels regidors i regidores i grups municipals siguin públiques al web de l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: