Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya de l’ampolla sense etiquetes autoadhesives

Demà se celebra la campanya de l’ampolla i Joves Cristians demana la col·laboració de la ciutadania per retirar les etiquetes autoadhesives.<br />

Des de fa 27 anys, a Vilafranca, l’entitat Joves Cristians de Vilafranca, organitza la Campanya de l’Ampolla, una recollida d’ampolles de cava buides per a un destí solidari. La campanya té lloc demà dissabte i començarà a les tres de la tarda al final del Parc de Sant Julià, des d’on es repartiran els voluntaris en equips per començar a recollir les ampolles i passar per tota la vila.<br />Les ampolles es venen a una empresa que es dedica a la neteja i venda d’ampolles de vidre. Els diners recaptats es destinen a un projecte solidari i aquest any el projecte escollit és l’equipament de mobiliari adequat a persones amb discapacitat física o psíquica en un pis de Vilafranca, presentat per la Fundació l’Espiga. <br />Des de fa un parell d’any hi ha, però, un problema. L’empresa que compra les ampolles té greus problemes per poder treure les etiquetes autoadhesives. Davant d’aquesta problemàtica, l’empresa, que és la única que es dedica a aquest negoci, ha optat, des de l’any passat, per comprar només les ampolles de cava que no portin etiquetes, o bé que no siguin autoadhesives, que són les que costa més de treure, les menys ecològiques. <br />La majoria d’ampolles, per aquesta causa, seran destinades a vidre per pes. De les ampolles recollides l’any passat, gràcies a la ciutadania, es van poder aconseguir gairebé un 40% d’ampolles sense etiqueta autoadhesiva.<br />Per aconseguir millorar aquest percentatge d’ampolles recollides sense etiquetes els organitzadors de la campanya fan una crida a la col·laboració ciutadana i demanen que es retirin les etiquetes.
Des de Joves Cristians apunten que tenen entre 200 i 250 voluntaris disposats a treballar de valent.

La llarga tradició de la campanya fa que el nombre d’ampolles i el nombre de diners obtinguts sigui molt elevat. L’any passat van recollir entorn de 91.000 ampolles de cava en un sol dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: