Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilafranca satisfeta de l’aprovació per unanimitat de la moció que demana habilitar un espai per a joves a la vila

En el darrer ple de l’Ajuntament de Vilafranca es va aprovar per unanimitat una moció presentada per el grup municipal d’ERC en la qual s’insta a l’equip de govern habilitar de cara a aquest proper 2010 l’espai o espais necessaris per tal de donar cobertura a la mancança que des de l’any 2004 té la vila pel que fa a equipaments per a joves, des de que es va tancar l’ETC.

El regidor d’ERC Pep Quelart recorda que la previsió de l’Ajuntament era rehabilitar les naus de Cal Berger per instal·lar-hi entre altres serveis aquest espai destinat als joves. Però recentment s’ha tingut constància de què han sorgit complicacions en l’edifici que retardaran el projecte. Per aquest motiu, des d’ERC presentaven aquesta moció amb la voluntat de suplir de manera provisional aquesta mancança, fins que realment es pugui posar en funcionament el servei definitiu a Cal Berger.
La moció especifica que aquest equipament provisional ha de ser operatiu aquest proper 2010, i des d’ERC esperen que ben aviat l’equip de govern pugui presentar la proposta d’on instal·lar-lo. Considera Quelart què són molts els joves que tenim tombant pels carrers de la nostra Vila, sobretot a les tardes. És per això que consideren urgent habilitar espais formatius i lúdics per aquests joves. On puguin aprendre a relacionar-se entre ells i saber compartir activitats lúdiques que els formin com a persones. Han de poder fer programes formatius, programes intergeneracionals com el taller de domèstica (gent gran ensenyava a gent jove) i tallers gratuïts o a baix cost com teatre, cuina, musicals, i tants d’altres com els que es feien a l’ETC. A més, explica Quelart, s’haurien de recuperar l’ESPAI d’educació sexual que tants joves utilitzaven per tenir la informació que els faltava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: