Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller Nadal afirma que les obres de la C-15 al seu pas per l’Alt Penedès i el Garraf s’iniciaran a primers d’any

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha participat aquest matí en un dinar de l’Adeg en què ha parlat de les infrastructures que afecten més directament les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf.

En aquest sentit ha ressaltat la importància de l’eix diagonal per millorar les comunicacions d’aquests territoris, una obra que te un pressupost de més de 400 milions d’€. Una altra eina important en aquest sentit haurà de ser el tren orbital, que a més llarg termini ha de venir a solucionar les mancances a nivell ferroviari de connexió d’aquestes dues comarques.<br />D’altra banda, i preguntat sobre la C-15, el Conseller ha explicat que ahir dimecres es va publicar l’aprovació definitiva de dos trams que afecten aquestes dues comarques. Nadal considera que les obres hi podrien començar en breus setmanes.

Les obres completes però d’aquesta C-15 s’allargarien més en el temps, i podrien estar finalitzades en uns dos o tres anys.<br />D’altra banda, Nadal també va contestar a preguntes relatives amb el canvi del sistema de peatges a l’Autopista Ap-7, i més concretament sobre l’afectació que podria tenir aquesta qüestió en el tram entre Gelida i Vilafranca, que en aquests moments és gratuït.

El Conseller considera que aquesta opció s’ha d’estudiar amb deteniment, tot i que apuntava que podria haver-hi solucions.

El Conseller ha ofert una ponència sota el títol "Noves infrastructures per a un entorn més competitiu" en el marc de la cloenda de l’any de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: