Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes jornades tècniques constaten les potencialitats dels vins elaborats amb la varietat autòctona del xarel.lo

El Fòrum Berger i Balaguer de Vilafranca ha acollit avui la jornada tècnica que s’ha centrat en la varietat xarel·lo i en la seva realitat productiva del Penedès.

S’han presentat treballs d’investigació dedicats a la tipificació dels vins de xarel·lo, tant de caràcter físic com químic, aromàtic i organilèptic.<br />El director general de l’Incavi, Oriol Guevara, ha remarcat que el xarel.lo és una varietat clàssica del Penedès, que cal reforçar, sense que això vulgui dir fer , de cop i volta un canvi radical de plantacions al territori.
Per la seva part l’alcalde de Vilafranca ha felicitat als organitzadors de la jornada, pel compromís que suposa amb el territori.

I des del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès el seu president, Francesc Pasqual, destaca també que la jornada s’adreçava també als viticultors, per remarcar el potencial que hi ha a les vinyes de xarel.lo, sempre i quan s’hi fancin els tractaments més oportuns.

La varietat Xarel.lo té una gran diversitat de possibilitats enològiques ja que, apart de l’elaboració de vins base per cava, permet també elaborar vins tranquils joves o de criança, varietals o amb cupatges amb altres varietats. El fet d’ésser una varietat mundialment poc coneguda i pràcticament inexistent en altres països vitícoles és actualment un fort atractiu comercial.

El Xarel.lo ocupa actualment a Catalunya unes 8200 hectàrees, situades, generalment, entre el mar i la serralada Prelitoral fins a una altitud màxima d’uns 300m.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: