Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una veïna de Vilafranca ha iniciat una vaga de fam al carrer, davant de l’ajuntament, reclamant ajudes socials per trobar una vivenda

La Maria Jesús Crespo es troba des d’ahir a la plaça de la Vila en vaga de fam.

Segons explica es troba malalta, amb malalties que li impediran poder treballar d’ara en el futur. Quan se li va acabar la darrera feina a la Fassina, el passat mes de juny, va aconseguir una ajuda de 800€, ajuda que aquest mes d’octubre se li ha retirat per un informe de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques, que considera que el seu estat de salut li permet treballar. Ella aporta com a documentació l’informe del metge de capçalera, que insisteix que està a l’espera d’analítiques per malalties greus. <br />La Maria Jesús Crespo té dues filles, una de 18 anys i una de 9, i no té pis. Fins ara vivien en dues habitacions llogades al pis d’una altra parella, però al perdre l’ajut social no poden pagar ni les habitacions. Per això ha decidit deixar les filles a casa d’amics i plantar-se a la plaça de la vila per reclamar una vivenda.<br />Segons assegura els serveis socials de l’ajuntament s’havien plantejat dinar-li un ajut per fer front al dipòsit inicial per poder llogar un petit apartament, però com que ara no té ingressos no li donaran aquest ajut, però no pot garantir que podrà pagar cada mes el lloguer.
La Maria Jesús Crespo reclama a les administracions públiques una solució a aquesta situació.

Per part de l’ajuntament la regidora de Serveis Socials ha explicat que del cas de la Maria Jesús Crespo ja fa anys que se’n fa un seguiment, fins i tot havia viscut en un pis de lloguer social, que va haver de deixar per incompliment de contracte. També ha treballat en dos plans d’ocupació de l’ajuntament, el segon aquest darrer estiu, que va deixar quan va agafar la baixa. La regidora Ramona Suriol recorda que l’ajuntament no és qui té potestat per concedir o retirar baixes laborals. També assenyala que els serveis socials apliquen criteris d’igualtat per a tots els ciutadans i que per tan no poden oferir-li l’entrada pel lloguer d’un pis de renda lliure si no té ingressos garantits que li permetin fer front al lloguer cada mes.<br />En el seu cas se li ha ofert tramitar-li la pensió mínima o un subsidi, una oferta que la Maria Jesús Crespo ha rebutjat.

La regidora de serveis socials ha explicat que l’alcalde, Pere Regull, es reunirà amb aquesta persona, però lamenta que intenti coaccionar a l’ajuntament amb una vaga de fam.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: