Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Alt Penedès oferta quatre cursos per a joves que no s’han tret la ESO a través dels PQPI

Comerç, atenció al públic, pintura i jardineria són els cursos oficials disponibles a l’Institut Alt Pendès adreçats a tots aquells joves majors de 16 anys que no han acabat l’ESO.

<p />

Els Programes PQPI són gratuïts i els grups tenen entre  10 i 15 alumnes com a màxim. El Director dels Serveis Territorials de Barcelona-Comarques, José Antonio Garcia, ha presentat les dades d’inici de curs dels Programes de Qualificació Professional Inicial, aprofitant la posta en marxa d’un nou Programa.

La intenció és que els estudiants obtinguin la titulació mínima i, a més, rebin una formació que els encamina cap a la FP. Els cursos de qualificació professional que ofereix el Departament d’Educació en col·laboració amb ajuntaments, entitats municipals, empreses, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, també pretenen que es redueixi el fracàs escolar.

Els alumnes que finalitzen satisfactòriament un Programa de Qualificació Professional Inicial, poden presentar-se amb aquesta titulació a les proves d’accés a la Formació Professional de Grau Mitjà, mentre que els alumnes que treuen més d’un 8 en el curs del PQPI no han de fer aquestes proves.

Els itineraris formatius són flexibles i s’adapten al perfil de cada alumne per adaptar-los tant als seus coneixements previs com a les seves motivacions i interessos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: