Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputada convergent al Congrés de Madrid Imma Riera s’ha reunit amb empresaris i emprenedors de la comarca per escoltar les seves necessitats

Al llarg de tot el dia d’avui la diputada ha estat a l’Alt Penedès per recollir els neguits i demandes dels sectors productius, en aquests moments de crisi econòmica. Imma Riera, acompanyada del Diputat al Parlament Joan Raventós, del president de CDC a l’Alt Penedès Raimon Gusi, i del responsable de la sectorial d’Indústria del partit a la comarca, Jordi Solé, ha explicat que valorava de manera positiva la visita ja que en aquests moments de crisi és important escoltar el teixit empresarial i productiu.

Riera ha remarcat que de les converses amb empresaris i emprenedors, la principal conclusió que se’n treu és que una de les preocupacions importants és la de la manca de liquidesa i les complicacions per aconseguir crèdits de les entitats financeres. Comentava la diputada al Congrés que la dificultat per accedir a crèdits fa difícilment viables projectes empresarials que tenen un bon producte i empreses que han treballat bé i s’han esforçat per ser competitives.
Remarcava també Imma Riera que en aquests moments els empresaris demanden també de les administracions que se’ls escolti, i que després els polítics treballin per trobar solucions i oferir iniciatives i propostes.

En aquests sentit, deia que CiU ho està fent, però que els governs de l’estat i català no estant aplicant polítiques que ajudin a reactivar l’economia i reduir l’atur.

Des de CiU consideren que cal apostar per aplicar mesures que ajudin a que les empreses tinguin més capacitat financera. Riera posava com a exemples la llei de morositat que s’ha de debatre al Congrés i que ha impulsat la formació nacionalista; i criticava la pujada d’impostos que impulsa el Govern i que des del seu punt de vista penalitza l’activitat econòmica.<br />Finalment Joan Raventós ha apuntat que s’està treballant amb la idea de impulsar a la comarca un Consell Econòmic i Social, similar al que ja existeix a l’Anoia o el Garraf, on els diferents agents economics i socials de la comarca puguin treballar plegats per buscar sortides a l’actual situació. Explicava que impulsar i millorar en el camp de la formació professional i la competitivitat son elements claus de cara a trobar solucions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: