Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Interessant taller per als malalts oncològics

L’alimentació de les persones que reben tractaments contra el càncer centra un taller a Vilafranca.

L’Associació Espanyola contra el Càncer ha organitzat a Vilafranca un taller d’alimentació especialment dedicat a les persones que reben tractaments com ràdio teràpia o quimioteràpia. Els malalts de càncer es veuen exposats a tractaments molt agressius i és molt important que s’alimentin bé perquè el seu sistema immunitari resisteixi i els efectes de la ràdio o la quimio siguin més lleugers. <br />Pilar Casas, farmacèutica, nutricionista i membre de l’Associació Catalana de dietistes-nutricionistes era l’encarregada d’impartir el taller.

Els consells dietètics i nutricionals que es poden donar s’han d’adaptar a cada cas concret segons la simptomatologia que té cada persona. Però, moltes vegades, els efectes dels tractaments són vòmits, diarrees, estrenyiment, infeccions o ferides a l’interior de la boca. Per tot això, cal que els malalts intentin obtenir el major nombre i varietat de nutrients.

El taller va durar dues hores i es va estructurar en una part teòrica per introduir els consells dietètics i una part pràctica per a preparar i degustar liquats, infusions i diferents tipus de llets d’origen vegetal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: