Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esmenes penedesenques als pressupostos generals de l’estat

La diputada al Congrés Dolors Montserrat confia en què les principals demandes pel Penedès figurin als pressupostos generals de l’estat.

La diputada al Congrés de Madrid pel Partit Popular de Catalunya Dolors Montserrat ha explicat aquesta tarda en roda de premsa les esmenes que, des del seu partit, s’han inclòs per figurar als pressupostos generals de l’estat. La sadurninenca confia en què les principals demandes de la nostra comarca siguin incloses un cop hagi finalitzat el procés, que comença demà, per tancar els pressupostos. Montserrat ha explicat que el Partit Popular de Catalunya demana, com altres partits, el desdoblament de la Nacional 340 entre Vilafranca i Abrera ja que el consideren de vital importància.

Encara en matèria d’infraestructures, s’han presentat altres esmenes. En primer lloc la creació d’una línia de mercaderies entre Tarragona i Barcelona que permeti descongestionar les rodalies i evitar que el trajecte en tren cap a Barcelona des de la nostra comarca sigui tan llarg. També la sortida de l’autopista AP-7 a Gelida venint de Tarragona i la supressió de barreres arquitectòniques a l’estació de RENFE de Lavern Subirats, després d’haver aconseguit l’any passat partida per les estacions de La Granada i Sant Sadurní.

D’altra banda, en el marc de l’1% cultural, el Partit Popular de Catalunya demana 300.000 euros per a crear un pla d’excel·lència que permeti convertir el Penedès en una zona d’alt interès turístic relacionat amb el món del vi i del cava.

En aquest sentit, Montserrat busca que els pressupostos destinin tres milions d’euros per al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní i un milió d’euros per al Vinseum. En aquest cas, la situació és complicada perquè aquest any ja ha rebut un milió d’euros que cal justificar amb factures abans del juny de l’any vinent si no es vol perdre la subvenció. Per tant les obres han de començar immediatament. Des del PP de Vilafranca, el regidor Josep Ramon alertava d’aquesta situació i reclamava una injecció de diners periòdica perquè Vinseum pugui esdevenir un referent a nivell europeu i funcioni com a motor econòmic pel centre de Vilafranca.

A partir de demà es discuteixen les esmenes al projecte de pressupostos generals presentat pel govern de l’estat i està previst que es tanqui la segona setmana de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: