Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Caixa Penedès obté 43 milions d’euros de benefici en el tercer trimestre de 2009

Aquest resultat net consolidat és un 50% inferior que en el mateix període de l’any passat; i s’ha aconseguit després de realitzar dotacions voluntàries complementàries per un import de prop de 119 milions d’euros. El benefici recurrent s’incrementa un 13%, fins als 100 milions d’euros.

Tots els marges evolucionen en positiu. El marge d’explotació va créixer prop d’un 41% arribant a més de 134 milions. El marge brut s’ha situat en gairebé 442 milions d’euros, un 26% més, conseqüència dels bons resultats obtinguts per les operacions financeres i per la gestió del marge d’interessos que s’ha situat en més de 282 milions, un 13% més.<br />En aquest trimestre, Caixa Penedès ha realitzat una emissió de participacions preferents per un import de 250 milions d’euros. Amb aquesta emissió l’entitat enforteix els seus recursos propis, presentant una ràtio Tier I superior al 9% i una ràtio de solvència total per sobre del 15%.<br />Els recursos totals de clients s’han incrementat en 1.273 milions d’euros, un 11,7% més des de l’inici de l’any, situant-se en els 12.147 milions d’euros. Aquest augment situa a Caixa Penedès, percentualment, en una posició capdavantera en el rànquing espanyol i català de caixes d’estalvis, tant pel que fa al nivell de recursos totals gestionats com al volum de passiu de clients.<br />En referència a l’actiu, la demanda d’hipoteques continua moderada així com el dinamisme en el finançament a les empreses. La inversió creditícia s’ha mantingut estable i es situa en els 17.273 milions d’euros.
Destaca l’elevada qualitat de la cartera creditícia de Caixa Penedès, donat que el 77% dels crèdits disposen de garantia hipotecària. La ràtio de morositat s’ha situat en el 4,77%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: