Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha acollit una jornada per parlar sobre la nova indústria i la situació dels polígons industrials de la comarca

La sala d’actes del Consell Comarcal acollia aquest matí una jornada sobre "Els polígons d’activitats econòmiques de l’Alt Penedès. La nova indústria: el sector central de l’economia catalana". Hi ha hagut una primera ponència a càrrec d’Ezequiel Baró, economista, professors d’economia aplicada de la Universitat de Barcelona ha parlat de la nova indústria.

Després ha estat el torn de Pere Lleonart, economista i director del Gabinet d’Estudis Econòmics, que ha presentat l’estudi "Els polígons d’activitats econòmiques de l’Alt Penedès. Visualització de l’eina digital d’informació". Abans de presentar l’estudi, Lleonart ha parlat amb la premsa de la situació dels polígons a la comarca i també de l’economia en general. Així ha apuntat que cal combinar enoturisme i indústria, tenint present que un turisme ben fet no va contra la indústria.<br />Com a exemple de iniciatives positives que es desenvolupen a la comarca; Lleonart posava el que es vol desenvolupar a Sant Sadurní amb la redacció del nou Pla Urbanístic. Explicava que sovint es lliga la imatge de les caves a les zones de vinyes, però en el cas de Sant Sadurní moltes petites caves s’han quedat a l’interior del nucli urbà. Ara es vol plantejar fer un polígon industrial dedicat al cava.
Es tractaria de 16 hectàrees, en que s’hi podrien encabir una dotzena de petites o mitjanes caves.<br />Lleonart recordava que a la comarca hi ha 57 polígons industrials, la majoria dels quals tenen gran potencial. Tot i així remarcava que la comarca n o està equilibrada en quan a indústria, però si diversificada. Parlava del sector paperer, que s’ha anat renovant; el sector tradicional vitícola i el sector industrial, sovint vingut de fora.<br />Pel que fa a l’actual moment econòmic, comentava que l’economia és viva, i que igual que marxen unes empreses n’arriben unes altres. Feia referència a la propera instal·lació a Domenys II de l’empresa Vestas, dedicada a les energies renovables. Explicava que cal un canvi de model industrial a la comarca.

Com a bon model a la comarca, i parlant de indústries relacionades amb el sector de l’automòbil, posava l’empresa Robert Bosch.<br />L’estudi presentat està patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, subvencionat al 50% pel programa de projectes innovadors i cofinançant pel Fons Social Europeu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: