Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el cicle de Llibres de Capçalera a la Biblioteca Torras i Bages

Aquest any el cicle girarà al voltant de les biblioteques per commemorar el 75è aniversari.

<p />

Per cinquè any consecutiu la Biblioteca Torras i Bages i la llibreria l’Odissea celebren el cicle de “Llibres de capçalera” durant tots els dijous del mes de novembre.<br />La iniciativa va sorgir al 2005 per fomentar els llibres clàssics, en definitiva llibres de capçalera, de la literatura universal i catalana. <br />Tots els anys s’ha dedicat el cicle a un tema concret. El 2008 es va dedicar a Mercè Rodoreda i aquest any s’ha optat per tractar el tema de les biblioteques. El primer convidat va ser el crític literari Ricard Ruiz. La directora de la biblioteca ens parlava d’aquests dos aspectes.

El crític literari, Ricard Ruiz, va recollir diferents llibres on la biblioteca és la protagonista. A través de la xerrada “biblioteques de tinta i paper” l’autor es va apropar a les biblioteques a través de diversos llibres de ficció.

Ruiz també comentava que ara les biblioteques estan de moda, sobretot després de l’estrena de la pel·lícula Àgora on la biblioteca es situa com a lloc de conservació de coneixements.

Les sessions continuaran el proper 12 de novembre a càrrec de David Roas que parlarà sobre Borges i la Biblioteca de Babel. El dia 19 Ricard Mas tractarà la novel·la Firmin de Sam Savage  i l’últim dia, el 26, Álvaro Colomer farà un resum dels llibres, els lectors i la lectura de ficció. Les sessions s’alternaran entre la Biblioteca Torras i Bages i la Llibreria l’Odissea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: