Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vuitanta sis persones participen en els itineraris d’inserció laboral per a les persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció

El Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca participa en els itineraris d’inserció sociolaboral per a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció, les conegudes com a RMI.

El programa de fet ja ha atès a 86 persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció des del seu inici, el passat mes de novembre de 2008. D’aquestes 40 estant en aquests moments seguint un itinerari d’inserció sociolaboral, a través de sessions grupals i individuals.<br />L’objectiu del programa, com recordava el responsable del Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament, Fernando de León, se centra en la millora de l’ocupabilitat, ampliant les possibilitats reals de les persones per a accedir a una feina. Als itineraris s’ofereixen els recursos necessaris i es potencien les competències personals i professionals per tal de construir un projecte professional propi.<br /><br />La flexibilitat del programa permet que cada usuari o usuària pugui dissenyar el seu propi itinerari a través de l’anàlisi i el balanç de les competències personals i professionals mitjançant sessions grupals o individuals, assistint a algun curs de formació complementari o a través de la realització de pràctiques laborals en empreses de la comarca.
El programa "Itineraris d’inserció sociolaboral per a persones beneficiàries de la RMI" està subvencionat per la Direcció general d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball del Departament de Treball de la Generalitat i el Fons Social Europeu. Fernando de León comentava que ja estan preparant-se per presentar-se a les convocatòries per els propers anys 2010 i 2011 d’aquests programes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: