Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Treballar en la prevenció i mantenir l’alerta davant el càncer de mama, principals missatges del dia mundial d’aquesta malaltia

La plaça de la vila de Vilafranca va acollir ahir al vespre l’acte central del dia mundial de la lluita contra el càncer de mama que organitzaven Ginesta, Ampert i la junta local de l’Associació Espanyola contra el càncer, amb la intenció d’informar sobre aquesta malaltia i sobre tot insistir en la necessitat de potenciar la detecció precoç.

Aquest era també d’alguna manera el que volien transmetre les actrius Rosa Andreu i Mon Plans, que van participar també en aquesta diada. Andreu comentava que el missatge en tots aquests anys no ha variat gaire, sobre tot perquè encara no s’ha aconseguit arribar a sensibilitzat suficientment la població.
Per la seva banda Mon Plans insistia també en que cal buscar un missatge positiu en el sentit de que és pot actuar si es detecta a temps el problema. Es pot treballar i fer-ho bé.

Ambdues coincidien en que calia destacar la tasca que desenvolupen Ginesta i associacions similars i d’auto ajuda per tal d’acompanyar les dones que pateixen aquesta malaltia per tal que surtin endavant.<br />Remarcaven també que cal tenir present que tot i que es parla de grups de risc a partir de certes edats, bàsicament a partir dels 50; aquest tipus de malalties no entenen d’edats i que cal treballar la prevenció i el diagnòstic precoç en totes les franges.<br />L’acte d’ahir al vespre va contar amb la participació del grup de twirling de Vilobí, i del grup de percussió la Torradora. Recordem que els actes al voltant del dia mundial de la lluita contra el càncer de mama acabaran dissabte amb una conferència de la doctora Ana Torres, sobre els avenços de la cirurgia plàstica i estètica. Serà a l’Escorxador a partir de les 6 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: