Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Patrullatge a peu, en bicicleta i al bus

La policia de barri prioritza el patrullatge a peu, en bicicleta i a l’interior del transport públic urbà com a objectius per assolir la proximitat amb la ciutadania.

Ja està en marxa la policia de barri a Vilafranca, un tipus de vigilància més proper a la ciutadania que, des de feia temps, es demanava des de diversos col·lectius de la vila per a garantir la seguretat de persones i comerços. La policia local de Vilafranca disposa des de la setmana passada d’un grup d’agents que s’encarreguen de patrullar pels diferents barris d’una forma continuada. La idea principal és guanyar proximitat, de manera que els mateixos agents rebin les impressions dels ciutadans dia a dia.

Els tres objectius bàsics de la nova policia de barri s’articulen entorn a un patrullatge que facilita el contacte continu amb la gent. Es fa bàsicament patrullatge a peu, amb un o dos agents depenent de l’hora. Generalment, a la nit, hi van en parelles. Però també està previst engegar més endavant un patrullatge en bicicleta, amb dos agents que recorreran els barris vilafranquins. D’altra banda, es posa una especial atenció en garantir el bon funcionament del transport públic, concretament de les línies del bus urbà bàsicament perquè no hi hagin actituds incíviques.

Amb la policia de proximitat es volen evitar els problemes d’inseguretat que es poguessin produir pels carrers vilafranquins.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: