Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Homenatge al sacerdot vilafranquí Manuel Trens

El sacerdot vilafranquí Manuel Trens rep un homenatge pòstum a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, a Barcelona.

<p />

L’acte va tenir lloc el passat dijous a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i la Biblioteca Episcopal de Barcelona on es va retre homenatge al sacerdot i estudiós vilafranquí Manuel Trens. La jornada va comptar amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Vinseum. L’encarregat de la presentació de l’acte va ser el director del Museu Diocesà, Mossèn Josep Maria Martí.

L’homenatge també va servir per inaugurar l’exposició del llegat de Trens a la biblioteca episcopal. D’altra banda, els assistents també es van referir a la seva faceta de liturgista de l’art. L’historiador Joan Solé Bordes es va centrar en la faceta de Trens com a orientador cultural al Penedès tot i que lamenta que des de Vilafranca no se’l valori prou.<br />En una segona part, es va parlar de la faceta del sacerdot vilafranquí com a traductor de Joyce i com a intel·lectual anglòfil. En acabar, els assistents van poder degustar coca i catànies de la pastisseria Cal Trens de Vilafranca, descendents de Manuel Trens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: