Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’ha tornat a sumar al Dia Mundial de l’Alzheimer

Vilafranca s’ha sumat per tercer any consecutiu en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Malaltia d’Alzheimer amb activitats obertes a tota la població.

El tret de sortida de la jornada de sensibilització per a la malaltia de l’Alzheimer, coincidint amb el Dia Mundial, ahir a la tarda el donava el punt d’informació que s’havia muntat des de les quatre de la tarda. Un stand d’informació sobre la malaltia i les diferents activitats que organitzava una edició més, i ja era la tercera, l’associació Llambrusca. Paral·lelament es venien productes i articles diversos d’artesania que havien confeccionat expressament per aquest dia diferents col·laboradors. Tot per sensibilitzar els convilatans, perquè en prenguin consciència. Des de les 5 de la tarda i fins a les 7 del vespre, al vestíbul de l’ajuntament, es van oferir tallers de jocs en anglès conduïts per la Mireya Aguilar. Van ser els moments de més afluència coincidint amb la sortida dels escolars.

Un cop més es va fer un acte públic primer amb unes paraules del regidor de salut Aureli Ruiz, i el parlament a càrrec de Ramon Senabre, antic empresari de la pintura. També van intervenir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i la presidenta de l’associació Llambrusca.

La jornada de sensibilització pretenia despertar la curiositat de totes les persones per una malaltia que provoca una discapacitat important. El missatge de la conscienciació era el més insistent.

Les actuacions musicals de diferents artistes i entitats del Penedès no podien faltar-hi un any més. Hi van actuar el cantautor Paton Soler i el clown Pep Ayora, el Gimdans, o la Colla Sardanista de Vilafranca. <br />També el Ball de Gitanes, els Xicots, la Torradora Percussió, el Coro i Essència de Gospel.<br />La Laia Sueiro, familiar d’un afectat per la malaltia, va llegir una narració i el periodista Joan Enric Vidal va presentar els diversos actes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: