Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïns a l’espera de resposta d’ADIF

Els veïns afectats per l’Ave a Vilafranca esperen que el Ministeri compleixi i es redueixin les vibracions causades per aquests trens

Aquesta setmana un grup de veïns de Vilafranca, en representació dels afectats per l’Ave a la capital de l’Alt Penedès, s’han reunit amb representants d’ADIF per tractar sobre possibles solucions als problemes de vibracions. Concretament, Jose´Antonio Doblas en representació dels veïns, comentava que la setmana passada els bombers van haver d’actuar en la façana d’un edifici al número 7 del carrer Comerç per tal d’evitar despreniments. Els veïns es queixen de que no és un fet aïllat, i que cada cop hi ha més habitatges i zones afectades.<br />Doblas ha explicat que a finals de juliol van tenir una reunió amb ADIF, per parlar sobre l’estudi fet per el catedràtic Cardona. De resultes, dilluns es va fer una nova trobada amb ADIF, en que els representants dels veïns es van acompanyar d’un tècnic municipal. En aquesta reunió, segons Doblas, una empresa especialitzada els va explicar que faran un estudi per tal de fer valoracions definitives. Comentava també que hi ha un altre equip que ha d’estudiar la qüestió dels sorolls i el cobriment.
Els veïns estan ara a l’espera de solucions, però Doblas comentava que cada cop reben més queixes. A més, la zona afectada per les vibracions cada cop és més gran. Explicava Doblas que ja no es tracta només del carrer Comerç, sinó també a l’alçada del carrer Bisbe Morgades cantonada amb Passeig Rafael Soler; a l’igual que al carrer Papiol.

Els veïns expressen també el seu temor a que ara s’entri en una fase d’estudis, resultats i contra resultats que portin a que s’encalli de nou tot plegat i no s’avanci. Consideraven que amb l’estudi fet per el catedràtic Cardona potser ja n’hi hauria d’haver prou.

De fet els veïns es mostren cansats de bones intencions i declaracions, i demanen realment actuacions que facin que es compleixi la normativa; i de fet poder retornar a la normalitat i qualitat de vida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: