Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tallers de castells per a la integració

Els Xicots signen amb Caixa Penedès un conveni per desenvolupar el projecte d’integració de nous ciutadans

La signatura del conveni entre les dues entitats per desenvolupar aquest projecte s’ha fet a les oficines centrals de Caixa Penedès. En nom de l’entitat d’estalvi, Francesc Xavier Montoliu cap de l’oficina principal de Vilafranca, comentava que des de l’obra social havien decidit donar recolzament a aquesta proposta tenint en compte donat que es tractava d’un projecte d’integració de nous ciutadans, i que es feia amb una entitat consolidada com els Xicots de Vilafranca.

L’acord estipula que Caixa Penedès aportarà 6.000€ per aquest projectes. Des dels Xicots, el seu president Manel Trias apuntava que la proposta preveu que en els propers sis mesos es desenvoluparan tallers i conferències per tal de promoure el fet casteller com a eina de integració.

La colla espera que al llarg d’aquests mesos puguin passar per aquest projecte entre 200 i 250 persones. Entre novembre i abril es faran tallers pràctics i xerrades teòriques formatives sobre els castells, la seva tècnica bàsica i què ofereix el fet de participar activament en una colla castellera.

Paral·lelament, també es duran a terme activitats de promoció del fet casteller i de la mateixa colla entre diverses entitats que treballin en l’àmbit de l’acollida de població recentment arribada a la vila i la comarca, per potenciar al màxim la participació en aquests tallers. Entre les entitats col·laboradores hi ha l’Oficina del Pla d’Acollida de l’Ajuntament de Vilafranca -amb qui ja es va realitzar amb èxit un primer taller pilot el mes de juliol passat- i també l’Associació La Llum de Nord, amb qui també ja han realitzat experiències en aquests temes, però la voluntat és arribar al màxim nombre d’elles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: