Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Subirats aprova inicialment, amb unanimitat, el seu nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Aquesta setmana l’Ajuntament de Subirats ha presentat les línies directrius del seu nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, que han estat aprovades per unanimitat del consistori de manera inicial.

Com comenta l’alcalde de Subirats, Antoni Soler, es tracta de la revisió del Pla General de l’any 1987, actualitzant i adaptant les previsions a les noves normatives urbanístiques. La voluntat és reequilibrar el municipi, tot diversificant l’oferta i procurant no créixer en excés.

Aquesta aprovació inicial, com dèiem s’ha fet per unanimitat dels grups presents al consistori, un fet que hauria de garantir el seu desenvolupament i aplicació en els propers anys.<br />Ara, com explicava Soler, s’haurà de fer l’aprovació provisional, després de tot el procés d’al·legacions i debat fins el 30 de novembre; i finalment ho haurà d’aprovar la Generalitat. La voluntat de l’Ajuntament és que hi hagi el màxim de participació ciutadana, i per aquest motiu els veïns poden demanar tota la informació al mateix Ajuntament, consultar-la a la pàgina web, o en reunions concertades a les antigues escoles de Sant Pau i les que es tenen previstes fer a tots els nuclis del municipi.

Des de l’Ajuntament consideren que el planejament que s’ha fet és moderat, ja que de fet no preveu un gran creixement. En aquest sentit, Soler comentava que la previsió màxima de l’anterior Pla General era de 5800 habitants, la xifra màxima que es preveu també en aquest nou POUM. Actualment Subirats te uns 3100 habitants. Per l’alcalde el més important és poder donar resposta i cobertura a les necessitats dels veïns, per tant oferint tots els serveis necessaris.

Finalment, Soler apuntava que una de les perles del nou planejament, tot i que és un projecte a llarg termini, és la previsió de reservar una zona de 58 hectàrees per al lleure i l’esport al voltant del cavall. La intenció a mitjà i llarg termini és oferir una opció més de turisme i lleure a la comarca, que pugui ser un pol d’atracció per un turisme de qualitat que combini cavall, petites caves i restauració.<br /><br />Finalment, Soler comentava també, que des de Subirats presentaran al·legacions al Pla Metropolità de Barcelona, ja que contempla la inclusió d’una zona del municipi dins d’un pla específic amb el qual no estan conformes ja que implicaria afectacions en una zona de vinyes com de creixement entre Sant Sadurní La Granada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: