Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les farmàcies venen des de dilluns sense recepta la pastilla de l’endemà

La pastilla de l’endemà es comença a vendre sense recepta a les farmàcies aquest dilluns, un cop ha finalitzat el canvi d’estatut del medicament, que ha passat de comercialitzar-se amb recepta mèdica a fer-ho sense.

<br />Segons el ministeri de Sanitat es pretén facilitar l’accés al medicament a totes les dones que la necessitin, independentment del lloc on visquin, i sempre que la prenguin abans de les 72 hores després d’una relació sexual, el termini necessari perquè sigui eficaç. La mesura també vol reduir els embarassos no desitjats entre joves i adolescents. <br />Les usuàries de la pastilla anticonceptiva d’emergència rebran informació a les farmàcies sobre com i quan s’ha d’utilitzar aquest medicament, i també sobre altres mètodes per evitar l’embaràs, així com per prevenir infeccions de transmissió sexual.
El material informatiu es lliuren les farmàcies amb cada dispensació l’han consensuat farmacèutics, personal d’infermeria i especialistes en sexologia. <br />Justament els farmacèutics remarquen que l’anticonceptiu és d’emergència, pel moment puntual i que caldrà fer un seguiment amb cada cas.

Els farmacèutics poden no comercialitzar-la, emparant-se amb l’objecció de consciència. Ara bé, abans ho han de fer saber als respectius Col·legis de Farmacèutics i sempre hauran de donar informació a la noia de quina farmàcia més propera sí que l’hi comercialitzaran. <br />La pastilla de l’endemà té un preu de 18,75 euros. <br />Sanitat insisteix que la pastilla de l’endemà només s’ha de prendre en situacions d’urgència, principalment quan fallin altres mètodes anticonceptius i en relacions sexuals no protegides.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: