Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Vilafranca proposa la congelació de les taxes i impostos per a l’any vinent

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull, acompanyat del regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, i dels regidors Fernando García i Ramona Suriol, ha donat a conèixer aquest matí la proposta que fa l’equip de govern de congelació de taxes i impostos per a l’any 2010.

Regull ha comentat que la mesura respon a la situació econòmica actual, i que de fet ells ja van proposar aquesta mesura l’any passat quan eren a l’oposició, i que ara que son al govern l’aplicaran. L’alcalde s’ha referit també a la necessitat de prioritzar en la distribució de despesa, una tasca necessària ja que la congelació d’impostos també suposarà una reducció de la capacitat econòmica municipal. En aquest sentit ha apuntat també que caldrà replantejar els pressupostos per tal de controlar al màxim la despesa municipal.<br />
El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, apuntava que s’han mantingut converses prèvies amb tots els grups polítics amb representació municipal que, a l’espera de conèixer la proposta concreta, ho veuen bé. L’equip de govern preveu portar a aprovació les ordenances fiscals del 2010 en el ple del mes d’octubre. Ruiz també apuntava que aquesta congelació condicionarà la resta de pressupost, especialment el capítol d’inversions, on el programa de Llei de Barris té un seguit de compromisos també afectats. Les inversions de 2010 aniran bàsicament destinades, segons el govern, a garantir el manteniment de la via pública i a la consolidació dels serveis.

Finalment, l’alcalde ha explicat també que s’està treballant de cara a poder desenvolupar la proposta de pressupostos participatius per aquest any, tot i que cal encara acabar de concretar quin número de persones son necessàries per tal que siguin vinculants, i sobre quina quantitat de diners s’acabarà decidint.

Des de l’Ajuntament també s’apunta que els propers anys, donada l’actual situació econòmica, no seran els que disposin de més diners per inversió, però que tot i així s’ha de tirar endavant la proposta de pressupostos participatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: