Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Penedès, al 91% dels restaurants de la costa

La DO Penedès es troba pràcticament en tots els restaurants de la costa catalana, segons un estudi de l’INCAVI.

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat pel director general de l’INCAVI, Oriol Guevara, i el responsable tècnic de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava, Xoan Elorduy, han presentat aquesta setmana un estudi sobre els hàbits de compra i actituds dels restauradors de la costa catalana vers els vins de Catalunya; fruit de 150 entrevistes a restaurants de la Costa Daurada i la Costa Brava. El conseller ha dit que la part més important de l’estudi és que els prescriptors de vi estan fent una valoració del vi català molt bona. Tot i això el conseller ha volgut puntualitzat que l’estudi es centra només amb dos territoris concrets, escollits pel seu alt consum i turisme, i que per tant, no fa una fotografia global de tot Catalunya. Llena ha destacat també el paper de la distribució per a potenciar el consum dels vins catalans.<br /><br />Segons l’estudi, quasi un 70% dels restauradors de la costa recomana als seus clients sempre o gairebé sempre un vi català. Tot i això, consideren que els vins catalans haurien de millorar en relació al preu i reconeixement per part dels clients. Segons l’estudi, la DO Penedès es troba pràcticament en tots els restaurants de la costa, amb un 91% de presència. Les altres DO’s catalanes estan entre un 43%, el Priorat i l’Empordà, al voltant del 30%, Montsant i Catalunya; i entre el 20 i el 26% les DO’s Costers del Segre, Tarragona, Alella, Terra Alta i Conca de Barberà. La DO Pla de Bages té una presència del 10% en els restaurants de la costa. Així doncs, excepte la DO Penedès, hi ha una manca de penetració de la resta de DO catalanes.

Gairebé la totalitat dels restaurants disposa de vi de la casa negre, blanc i rosat. L’origen d’aquest vi és generalment català. La principal DO és Penedès, que es presenta al voltant d’un 50% dels casos pel vi blanc i rosat, i en un 35% pel vi negre. Per aquest darrer, el seu principal competidor és la Rioja amb un 21%. La següent DO en importància és Empordà, seguida de Catalunya.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: