Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Consellera Marina Geli assegura que el segon CAP de Vilafranca es licitarà abans d’acabar l’any

Aquest matí la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha estat al Consell Comarcal per tal de prendre part en la constitució del Consorci de Govern Territorial de Salut de l’Alt Penedès.

Com ella mateixa ha explicat es tracta d’uns organismes que es van impulsar des del Govern Català l’any 2006 per tal de compartir amb els ens locals la planificació i presa de decisions sobre el sistema sanitari que te afectació sobre els ciutadans i el territori.<br />A banda de la constitució d’aquest Consorci, la Consellera ha parlat de les inversions del seu departament a la nostra comarca, remarcant que en despesa corrent s’hi destinen uns 88 milions d’€. La notícia més destacada però, ha estat que ha confirmat que les obres del nou Centre d’Atenció Primària de Vilafranca s’han de licitar abans de que acabi aquest any. Geli ha remarcat que tot el procés s’ha retardat força ja que es va haver de fer el projecte de nou després de que el que havia de ser un segon CAP s’hagi convertit en un centre de salut que acollirà també serveis d’atenció a la salut mental. Un projecte que ha passat de poc més de 3 milions d’€ a uns 9’5 milions d’€ en l’actualitat.
En el cas de les obres en el servei d’urgències de l’Hospital Comarcal, tot sembla indicat que seguirà un procés en el temps similar, amb la licitació de cara a finals d’aquest any o primers de 2010, i l’entrada en funcionament de cara al 2011.<br />Qui s’ha mostrat satisfet amb aquestes afirmacions de la consellera ha estat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que tot i remarcar que arriben amb un cert retard ja que l’Ajuntament havia cedit els terrenys l’any 2004; s’ha de celebrar que ja hi hagi uns terminis fixats. Regull ha comentat confiar en la paraula de la consellera.

Regull apuntava també que cal tenir present que per una Àrea Bàsica de Salut normalment la població atesa és de 25.000 persones; i que en aquests moments Vilafranca està propera ja als 40.000 habitants. Considerava doncs, que es tracta ja d’un equipaments realment imprescindible per la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: