Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La “carta de Vilafranca” reivindica els cine clubs com alternativa al cinema comercial

El Cine Club de Vilafranca va ser l’amfitrió durant tot el dissabte passat de l’assemblea anual de la Federació Catalana de Cine Clubs, amb diversos actes emmarcats en la quarta jornada del que es coneix com a cineclubisme català. Els cinèfils vilafranquins s’han mostrat il·lusionats d’haver acollit aquesta assemblea.

L’Escorxador va ser durant boi tota la jornada l’escenari triat per debatre, de matí, a la matinal, entorn la programació cinematogràfica catalana. I va ser en transcurs d’aquests debats que es va signar, com s’havia anunciat dies enrere, la "carta de Vilafranca", un manifest amb què es reivindica el paper dels cine clubs com alternativa al cinema comercial i un paper actiu en la futura llei del cinema del país.<br /><br />Durant l’assemblea, la Federació de Cineclubs va nomenar soci d’honor el cinèfil vilafranquí Cisco Olivella, l’ànima del Bogart i Kubrick, un referent absolut per als deixebles del fundador del Cineclub vilafranquí.

L’assemblea es va cloure amb l’estrena de cinema exclusiva "Tokio Sonata". Fa molt temps que Vilafranca no acollia una pre-estrena, tants com trenta. El film es va poder veure a les vuit del vespre al Kubrick i va ser ben acollida pel públic ateses també les bones crítiques que el precedien.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: