Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC aconsegueix que Agricultura i Treball es comprometin a deixar sense efecte les persecucions als viticultors

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha aconseguit que els Departaments d’Agricultura i Treball de la Generalitat s’hagin compromès a deixar sense efecte les persecucions de les que han estat objecte els viticultors de Tarragona que tenen més de 12 hectàrees i que l’any passat no van contractar mà d’obra per a treballar-les. Així ho ha fet públic JARC a través d’un comunicat.

En una reunió mantinguda amb el Conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, aquest ha dit al President de JARC, Josep Ma. Jové, que el tema es va analitzar en el marc del Consell de Govern, després que des JARC fes arribar el divendres passat al DAR la seva queixa i els arguments que converteixen en un despropòsit la mesura. Llena ha recalcat que ambdós departaments es comprometen a donar una sortida a la problemàtica que permeti deixar sense efecte els requeriments enviats des de la Inspecció de Treball a Tarragona.<br />JARC continuarà amb la seva tasca i mantindrà una trobada amb la Directora de la Inspecció de Treball a Tarragona, Beatriz Garcia, que signa les cartes que han rebut els viticultors per tal de traslladar-li la seva inquietud i d’explicar-li perquè la mesura i els requeriments que s’hi fan no<br />s’ajusten a la realitat. En aquest sentit, se li demanarà que de la mateixa manera que s’ha engegat aquesta acció d’ofici, es faci arribar una carta a tots els afectats on, també d’ofici, se’ls comuniqui que la mesura queda sense efecte.

Des de JARC consideren que aquesta manera d’actuar per part de l’administració no deixa de ser una nova mostra de la persecució a la que estan sotmesos els pagesos. Les cartes rebudes pels viticultors tarragonins, amb més de 12 hectàrees, els reclamen un seguit de documentació amb la qual han de justificar el nombre de treballadors donats d’alta durant la campanya de la verema 2009, ja que segons es diu "hi ha indicis" que amb la plantilla que van tenir l’any 2008 no poden realitzar les tasques de la verema d’enguany.<br />Des de JARC consideren que no són els pagesos els qui han de demostrar la seva innocència, sinó l’administració qui, en tot cas ha de demostrar la seva culpabilitat. <br />Per altra banda, des de JARC creuen que adoptar aquesta mesura en un moment tan crític pel sector que treballa pràcticament sota preus de cost i aguanta la pressió que això suposa amb les seves economies familiars demostra la gran manca de sensibilitat de l’Administració cap al sector.<br />La Inspecció de Treball a Tarragona es va dedicar a creuar les dades d’altes de treballadors amb les hectàrees de terra que treballa cada pagès i a resultes d’aquest encreuament ha enviat una carta en la que s’assenyala que no es poden gestionar més de 12 hectàrees per persona, sense tenir en compte la possibilitat que ofereix la viticultura de la recol·lecció mecànica o l’ajut de la mà d’obra familiar.<br />Finalment des de JARC lamenten que en aquest cas l’Administració hagi actuat d’ofici, quan en altres temes en els que se’ls ha reclamat que ho fessin se n’han mantingut totalment al marge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: