Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els serveis sanitaris a la comarca han centrat la darrera sessió plenària del Consell d’Alcaldes

La doctora Núria Puig, directora de Sectors de l’Alt Penedès-Garraf del Departament de Salut, va presentar el nou model d’atenció continuada i d’urgències derivat del desplegament del 061 a l’Alt Penedès.

Funciona 24 hores al dia i les persones que hi truquin sempre seran ateses per un metge que, en funció dels símptomes del malalt i del seu historial mèdic, donarà consell mèdic, remetrà el malalt al centre de salut més proper i, si és necessari, enviarà un metge a domicili, una ambulància o una ambulància medicalitzada. Els metges que facin atenció domiciliària tindran accés a la història clínica dels pacients a través d’un ordinador portàtil i disposaran d’un GPS per moure’s pel territori i localitzar els domicilis amb més rapidesa. Paral·lelament, els CAP de la comarca tancaran a partir de les 9 de la nit, excepte el de Sant Sadurní que de moment restarà obert fins a les 12. El Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal continuarà obert 24h al dia, però el telèfon 061 farà que no estigui tan congestionat a les nits, els caps de setmana i els dies festius.
Tot seguit, es va presentar als alcaldes el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012, un estudi que ha posat en marxa la Generalitat per poder valorar la situació del transport públic i que consta d’unes enquestes que hauran d’omplir els ajuntaments. D’altra banda, els alcaldes van aprovar donar suport al Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil que s’ha elaborat des del Consell Comarcal i que ara haurà d’homologar la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. Finalment es va presentar un dvd amb imatges històriques del Pla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: