Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU recomana congelar impostos

CiU de l’Alt Penedès recomana als ajuntaments que congelin els impostos, tot i la repercussió per les economies municipals

El president del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès i president adjunt del Consell Comarcal, el convergent Francesc Olivella, acompanyat del diputat al Parlament per la formació nacionalista Joan Raventós, ha parlat de l’actual moment econòmic, i de com la pressió fiscal pot afectar els ciutadans de la comarca. Ho han fet a la seu de CiU a Vilafranca.<br />En aquest sentit, Olivella ha comentat que des de Convergència recomanen als ajuntaments que congelin els impostos, entenent que la situació actual és complicada i que per tant aquesta acció dels ajuntaments podria ajudar a pal·liar una mica la pressió fiscal sobre les famílies. Olivella comentava que son conscients també de la repercussió que aquesta mesura pot tenir per els ajuntaments, ja que els redueix la font d’ingressos.
D’altra banda, el diputat Joan Raventós ha aprofitat l’acte per parlar també de l’actual situació econòmica a nivell global, de la repercussió en els pressupostos de la Generalitat i de com afecta a la comarca. Raventós explicava que amb l’inici del nou curs polític caldrà vetllar per que la Generalitat acompleixi amb els seus compromisos pressupostaris. En el cas d’agricultura Raventós remarcava que no s’ha acomplert ni el 9%; i que en Sanitat no s’arriba ni al 50% del que s’inverteix a l’Àrea Metropolitana.

Amb aquestes dades, Raventós considera que la comarca queda endarrerida en competitivitat davant d’altres comarques. Així, ha remarcat que el grup parlamentari de CiU treballarà per vetllar que aquesta situació se solucioni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: