Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CDC insta el govern a aprovar la nova llei d’organització territorial i dóna suport a la vegueria Penedès

En el transcurs del Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya, celebrat dissabte a Bellaterra, es va aprovar una proposta de resolució sobre la Vegueria del Penedès.

Des de la formació nacionalista s’aposta per la vegueria en la nova organització territorial del país com l’ens supracomarcal que ha de servir de base de referència per a la planificació territorial dels diversos serveis de l’administració.  I que ha de ser un ens de cooperació que faciliti la relació entre els responsables de país i els ens locals, especialment per la gestió de serveis mancomunats. <br />Per tot plegat, els integrants del Consell Nacional de Convergència van adoptar l’acord de demanar al govern de la Generalitat que aprovi, tal i com estableix l’Estatut d’Autonomia, la nova llei d’organització territorial i donen suport a la creació de la vegueria del Penedès, en el moment en què el Parlament català debati aquesta llei.

El conseller nacional penedesenc Joan Raventós destaca que des de Convergència defensen l’existència de totes aquelles vegueries on hi hagi consens en el territori, però que ha de ser el Parlament qui a proposta del territori afectat acabi decidint el nombre final de vegueries, els seus noms i, sobretot, les seves respectives capitalitats.

Convergència recorda que amb el nou Estatut d’Autonomia, en l’article cinc, l’organització territorial es reconeix com un dret històric i, per tant, atorga a la Generalitat el dret a decidir la seva pròpia organització territorial.

La formació nacionalista lamenta que el govern tingui “encallat des de fa temps” el projecte per aprovar una nova organització territorial per al país. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: