Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosses compostables als mercats

Els paradistes dels mercats municipals de Vilafranca reparteixen bosses compostables, en el marc de la campanya per reduir la presència de plàstics a la brossa.

Ja fa algunes setmanes que a Vilafranca s’ha posat en marxa aquesta campanya, que sota el lema de "Als Mercats municipals, compra amb la compostable", pretén oferir unes 130.000 bosses compostables a través de les parades dels mercats municipals de la vila. Com recorda la regidora de Comerç i Mercats, Dolors Rius, l’objectiu de la campanya és doble, d’una banda sensibilitzar la gent que les bosses de plàstic ha de desaparèixer; i al mateix temps insistir en la necessitat de la recollida selectiva de la brossa orgànica.
En el fons la idea passa també per aconseguir que en la brossa orgànica es redueixi la presència de plàstics, molts d’ells bosses. D’altra banda, però, Rius recordava també que tot i que les campanyes es fan als mercats municipals han detectat que la seva incidència es deixa sentir també en els altres comerços ja que els compradors demanen menys bosses de plàstic.<br />La tècnica de Mercats de l’Ajuntament, Ariadna Corbella apuntava també que la previsió és repartir 130.000 bosses compostables, més que en altres edicions en gran part gràcies a la col·laboració dels paradistes que cada cop estan més sensibilitzats. La intenció és que la campanya s’allargui fins Nadal.

L’actuació s’ha fet als mercats municipals per que de fet és on l’administració pot incidir. Dolors Rius insistia però en que l’objectiu final és l’eliminació total de les bosses de plàstic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: