Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regularitzar el treball i la mecanització són elements que poden millorar el rendiment i ajudar a l’estalvi als pagesos

Ahir al vespre es va fer la primera de les dues sessions de la trobada amb els seus proveïdors que anualment celebra el celler Vallformosa.

L’acte té sempre dues vessants. Una de formativa i l’altra de reconeixement al treball dels pagesos que porten el raïm a aquestes bodegues de Vilobí del Penedès. Així , doncs, la primera part de l’acte va consistir en una conferència a càrrec del responsable de la Unitat d’Assessorament Vitícola del Departament d’Agricultura, Agustí Villarroya.
La xerrada es va centrar en aspectes tècnics a tenir en compte per tal de poder millorar la qualitat de la verema i també per aconseguir un millor rendiment reduint costos. Un tema va ser seguit amb atenció pels pagesos que omplien la sala del Winery Convention Center de Vallformosa.<br />Entre els consells tècnics que va aportar Villarroya hi ha sobretot el fet de la professionalització, regularitzant i mecanitzant els treballs a vinya.

Agustí Villarroya també va recordar que el mercat reclama cada cop més productes amb un procés ecològic, però que això no ha de fer oblidar, tot al contrari, l’atenció a les mesures preventives en la lluita contra les malalties a la vinya.

D’altra banda també es va adreçar als assistents el director tècnic de Masia Vallformosa, Joan Manuel Vendrell, que va recordar que cada cop més els mercats internacionals reclamen un producte de qualitat i que aquesta qualitat comença en els tractaments a la vinya i en el raïm obtingut. Per això a Vallformosa utilitzen un sistema de control entre els seus proveïdors.

Els responsables de Vallformosa van parlar també de les expectatives d’entrada de raïm per aquesta verema, sense concretar als preus, tot i que va quedar clar que en el cas dels negres aniran a la baixa. De fet Vallformosa preveu continuar entrant raïm blanc, potser fins i tot per sobre de la verema passada, però la retallada serà per raïm negre.<br />La segona part de la trobada de proveïdors de Vallformosa va consistir en el lliurament dels premis a la qualitat de la verema de l’any passat. <br />El premi que es va entregar va ser a Rosa Calaf per les varietats negres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: