Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Processó del 29 i entradeta

La imatge de Sant Fèlix ha sortit per primer cop al carrer des de la festa major passada acompanyada pels balls, la Moixiganga, els falcons i les colles castelleres a més de la banda.

La primera processó de la festa major va sortir a tres quarts de vuit del vespre d’ahir del número 21 del carrer Mestre Recasens, de casa de l’ex administrador Jaume Roig, el primer del quintet de l’any passat que va acollir la imatge del patró vilafranquí. L’escena es tornava a repetir, pràcticament, un any més tard. I la instantània presa davant mateix Sant Fèlix donava fe de l’emoció viscuda de nou per Roig i la família.

 

L’acte servia per continuar estrenyent lligams ben forts entre el quintet de la més típica del 2008. Es tornaven a reunir plegats, i una nova fotografia immortalitzava aquest moment. I dels que se’n van, als que vénen. Uns i altres es retrataven junts… <br />La instantània adquireix encara més valor que en anys anteriors si tenim en compte que la imatge de Sant Fèlix està de celebració enguany ja que fa mig segle d’història. <br />I els que també estan d’aniversari, com ja avançàvem en l’informatiu d’ahir, són els membres dels Nans, que compleixen cent-cinquanta anys d’història. Un dels integrants, el conegut com a Cèlio, destaca que estan vivint la festa major molt intensament i que tenen ja una idea pensada.

El més antic que es conserva dels Nans és el personatge del pallasso, i en els darrers anys han anat apareixent els que il·lustren personatges coneguts de Vilafranca. <br />
La processó va recórrer ahir al capvespre el mateix carrer del Mestre Recasens per seguir marxant pel Poble Nou en l’eix del carrer Tossa de Mar i dirigir-se cap a Sant Julià pel carrer del Noi Moliner i els carrers Pere el Gran i Eugeni d’Ors. A tot arreu, vilafranquins, penedesencs i gent de fora de la comarca esperaven aquest moment amb intensitat, sobretot els més petits que podien veure de nou els balls i les peces al carrer.

La processó continuava tot passant per la plaça de l’Era enrajolada per dirigir-se ja cap al centre a través dels carrers Ponent i Ferran. Durant aquest trajecte vam poder conversar amb els portadors de Sant Fèlix. Entre aquests, hi hem trobat força exadministradors.

 

Per la Plaça de Jaume I, la banda, les colles castelleres, els falcons, els balls i la imatge de Sant Fèlix acompanyada per administradors i ex administradors arribaven finalment a la Basílica de Santa Maria, on tenia lloc ja l’entrada, ben apoteòsica, a l’espera de viure’n l’esclat màxim aquesta mateixa nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: