Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

No s’han registrat casos de cop de calor a l’Hospital

L’Hospital Comarcal no ha registrat en els dos darrers anys cap cas de cop de calor, però remarquen que cal continuar extrament les precaucions

Com hem anat dient ens troben en plena onada de calor, amb temperatures que a Vilafranca i comarca han estat constantment vorejant els 35 graus. Des de l’Hospital han recordat que els grups de risc en aquests casos de calor extrema acostumen a ser persones grans, infants, persones malaltes o amb problemes de salut i poca mobilitat. L’internista d’urgències Jaume Albà ha comentat que de moment a l’Hospital no han detectat cap cas de cop de calor, i remarcava que en els darrers anys la majoria de població és coneixedora i segueix les mesures preventives que s’han d’aplicar en aquestes situacions. Apuntava Albà que cal tenir present que els símptomes d’un cop de calor son bastants clars, i que es tracta d’una patologia que pot acabar sent mortal.
Les recomanacions de fet son les habituals, hidratar-se bé, usar roba fresca, mirar de buscar les zones d’ombra i evitar els exercicis en les hores de màxima calor.<br />Albà comentava també que son prevencions que en la mesura del possible s’haurien d’aplicar a les persones que treballen a l’aire lliure; i evidentment també a la pràctica esportiva.

Altres recomanacions passen per procurar mantenir els domicilis refrescats i ventilats el màxim possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: