Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Motius econòmics ha portat als administradors de la Festa Major a encomanar a una empresa valenciana part de la pirotècncia

Una de les novetats més destacades d’aquest festa major serà el canvi de l’empresa que s’encarregarà de la tronada i els castells de foc de la festa major.

Avui hem parlat amb els administradors que ens han confirmat aquesta decisió. La recaptació econòmica per la festa ha baixat de forma molt considerable per causa de la crisi econòmica i això ha portat als administradors a ser molt mesurats en les despeses i a buscar , per diferents actes de la festa , diferents ofertes econòmiques. En el cas de la pirotècnia l’administrador Andreu Caralt, ha assenyalat que una part important de la festa s’encarrega per primera vegada en molts anys a una empresa valenciana, perquè és la que va presentar la millor oferta.
Andreu caralt ha destacat però que l’empresa valenciana no s’encarregarà de tota la pirotècnia, sinó que serà de forma compartida amb Pirotècnia Igual de Canyelles. En concret els valencians faran la tronada, els castells de foc i les entrades del sant. Igual equiparà les carretilles dels diables i el Drac i farà el ball de foc dels diables.

L’empresa valenciana es va fundar l’any 1984 i , malgrat la seva joventut, Pirotècnia Turis ha aconseguit amb poc temps situar-se en un lloc  capdavanter a nivell estatal tan en vendes com en el llençament d’espectacles. En l’actualitat aquesta empresa és responsable de més d’un centenar de falles a València i amb més de 500 castells de foc a tot l’estat i a l’estranger està considerada com una de les grans empreses del sector pirotècnic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: