Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca ja utilitzen el casc de dosos en tots els seus castells

A principis de temporada els Castellers de Vilafranca van començar a fer proves amb el nou casc de dosos a fi de poder-lo utilitzar a les actuacions. Després d’estar uns mesos provant-lo a assaig perquè la canalla s’acostumés a treballar amb ell i solucionant el petits problemes que va originar al principi, els Verds ja porten vàries actuacions utilitzant-lo en tots els seus castells.

 El cap de colla David Miret comentava que han estat fent una feina intensa en els darrers mesos que ha requerit d’un treball d’aprenentatge donat el volum extra que representa el casc.
Els de Vilafranca són una de les poques colles que l’utilitzen en tota la gamma de castells que realitzen, fins i tot a la torre de vuit amb folre. De fet l’única construcció en que no s’utilitza, per recomanació de la mateixa Coordinadora, és el pilar.

Aquest fet és molt remarcable ja que els responsables de la canalla dels Castellers de Vilafranca han treballat amb molta paciència perquè el casc s’adaptés de la millor manera i no dificultés els moviments de la canalla al pom de dalt. A més a més, l’ús del casc de dosos incrementa l’aposta dels Castellers de Vilafranca cap a la seguretat dels més petits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: