Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vi i cinema, als estius UB

La relació entre vi i cinema centrava una de les sessions d’ahir dels juliols de la Universitat de Barcelona "El vi: els sentits i el paisatge"

Les instal·lacions de Vinseum estan acollit aquesta setmana les activitats dels Juliols de la Universitat de Barcelona, i que aquest any se centraven en parlar genèricament del vi, el sentits i el paisatge.<br />Ahir per exemple s’explicava la relació entre vi i cinema, amb la conducció de José Luís Jiménez, expert de Jerez de la Frontera i responsable de coordinar des de l’Ajuntament d’aquesta població els treballs que volen realitzar les productores cinematogràfiques sobre el vi de Jerez.<br />Jiménez va explicar, centrant-se en el vi que ell més coneix la profunda relació que s’estableix entre els vins i el cel·luloide, tant sigui en gèneres documentals, com en la ficció o la publicitat. Concretament comentava que ell te catalogades més de 400 pel·lícules de ficció en que surt el vi de Jerez, que sovint a més te unes arrels literàries.
Per exemple els alumnes que van seguir la seva sessió van tenir l’oportunitat de veure un tros d’una pel·lícula de l’any 1929, i d’un documental de 1924 que ell ha recuperat recentment.

En la seva sessió es va parlar també de la importància de l’entorn i de les tradicions socials i culturals a l’hora de poder gaudir d’un bon vi. Novament parlant dels vins de Jerez, va comentar com el clima, les tradicions gastronòmiques i culturals lligades al "tapeo", o l’acompanyament del flamenc ressalten les bones qualitats d’un vi de Jerez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: