Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou programa de VTV: Balls de la Festa Major

Demà s’estrena Balls de la Festa Major és una nova sèrie de Vilafranca TV que vol contribuir a difondre el nostre patrimoni festiu.

<br />A partir d’aquest dijous la televisió local de Vilafranca inicia un programa que es dedicarà a repassar , un per un, tots els balls tradicionals que formen part del seguici festamajorenc.<br />Cada episodi ofereix les dades més rellevants de cada ball, les seves característiques, el vestuari, els instruments que l’acompanyen, la història, les curiositats, les anècdotes i les imatges més espectaculars, antigues i modernes.<br />La sèrie està realitzada per TN Produccions. Toni Comas, ens apunta les característiques principals del programa.<br /><br />El primer episodi està dedicat al Drac de Vilafranca, i des de la productora, el Toni Comas, ens destaca alguns detalls del reportatge.<br /><br />La Festa Major de Vilafranca del Penedès constitueix una part molt important del patrimoni cultural i tradicional de Catalunya i dels Països Catalans. I un dels aspectes més destacats són els seus balls i cercaviles, que culminen en la multitudinària entrada de Sant Fèlix. <br />Darrerament la Festa Major de Vilafranca ha entrat a la llista dels “10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra”, establerta per votació popular. Per contribuir a divulgar encara més la Festa Major de Vilafranca del Penedès i les excel·lències dels seus balls tradicionals, Vilafranca TV emet a partir d’aquesta setmana Balls de la Festa Major.<br />El programa s’ofereix els dijous a les dues i cinquanta minuts del migdia, a les sis i cinquanta minuts de la tarda i a les 10 i cinquanta minuts de la nit.<br />I els divendres en el mateix horari, amb un episodi nou. En el cas d’aquesta setmana el divendres serà el torn dels diables.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: