Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La responsabilitat social en un estudi

La Fundació Pro Penedès presenta una iniciativa pionera sobre la Responsabilitat Social dels Ajuntaments.<br />

<br />S’ha presentat a la seu del Consell Comarcal el llibre “Per un territori socialment responsable. Promovent la Responsabilitat Social dels Ajuntaments”. El llibre forma part d’una col·lecció sobre els plans estratègics locals, sent el resultat d’un projecte iniciat al 2006 per al desenvolupament d’un territori socialment responsable.  Al llarg d’aquest procés s’ha treballat amb les empreses i les administracions per conèixer com apliquen la responsabilitat social i quina podria ser la millor manera d’actuar de forma responsable socialment en tots els aspectes. L’expert Josep Maria Canyelles ha estat l’encarregat d’elaborar el treball.<br />Canyelles explica que el principal repte era construir un model de RSE que respongués a la realitat  municipal, a les expectatives dels seus grups  d’ interès i al seu desenvolupament institucional, evitant fer una reproducció dels models clàssics empresarials.<br /><br />La iniciativa correspon a la Fundació Pro Penedès, entitat promotora i coordinadora dels plans estratègics de la comarca i que està integrada pels agents dels territori ja siguin públics o privats. La seva  directora, Gemma Sivill, considera que els plans estratègics integraran aspectes de responsabilitat social dels diferents agents i amb aquesta iniciativa comarcal es marca una línia de treball pionera.<br />Però destaca especialment que cal concienciar la societat de que la responsabilitat social és feina de tots.<br /><br />La publicació no passa per alt aspectes crítics com la dificultat que s’observa en el sector públic per a gestionar la pròpia legitimitat institucional a llarg termini o sobre algunes pràctiques de participació ciutadana orientades a legitimar decisions ja preses. Però destaca bones pràctiques com el fet que dos ajuntaments pròxims comparteixin instal·lacions, o que hagin començat a introduir algunes clàusules socials a la compra i a la contractació.<br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: