Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Proposen la candidatura dels castells a ser patrimoni cultural i immaterial de la humanitat per la Unesco

El <em>Consejo General de Patrimonio Histórico</em> de l’Estat espanyol ha decidit incloure els castells a la llista que es presentarà davant la Unesco el proper 31 d’agost.

El director general del Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté juntament amb el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, defensen a Mallorca la incorporació dels castells a la llista de candidats a ser declarats per la Unesco patrimoni cultural i immaterial de la humanitat.

La candidatura dels castells ha rebut el suport unànime del Parlament de Catalunya, amb una declaració on reconeix que els castells s’han convertit en una de les expressions més rellevants de la cultura popular i tradicional a Catalunya.<br />En aquest sentit el regidor de cultura de l’ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi també ha mostrat el seu total recolzament a aquesta candidatura dels castells com a patrimoni de la humanitat. Gusi també ha declarat que espera que algun dia, de la mateixa manera que la Patum de Berga, la Festa Major de Vilafranca també sigui reconeguda com a patrimoni de la humanitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: