Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum rebrà finalment l’aportació directa d’1 milió d’euros per a les obres

Vinseum rebrà finalment una aportació directa del govern espanyol d’1 milió d’euros per sufragar les obres de remodelació dels propers 2 anys.

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya està d’enhorabona aquests dies perquè finalment el tant desitjat milió d’euros de l’Estat arribarà en els propers temps. El govern espanyol els aporta en una partida directa, com consta en el reial decret de divendres del Consell de Ministres. <br />En els pressupostos de l’Estat per al 2008 una esmena al Congrés dels Diputats ja introduïa un milió d’euros per a la Fundació Privada Vinseum. Una quantitat que no va arribar a bon port a causa del vet als pressupostos, que va fer tècnicament impossible incorporar-hi la partida de manera real. Sortosament, però, aquest any no ha estat així. Gràcies a les negociacions prèvies del pressupost per al 2009 es va incorporar l’ajuda directament. Tot i el vet també al Senat, finalment no ha tingut els efectes negatius. Tanmateix, una cosa és que figuri una xifra als pressupostos i l’altra, la més important, és que acabi sent efectiva directament i hi arribi, si no es fan més gestions. D’aquí que des del Vinseum es mostrin satisfets pel que consideren un enorme esforç de moltes parts i col·lectius perquè hagi estat possible aconseguir la partida pressupostària. <br />El president de Vinseum, Josep Soler, diu que a partir d’ara s’hauran de posar en contacte amb el ministeri de Cultura, d’on sortirà l’ajuda, i conjuntament amb el consistori de Vilafranca caldrà veure com es fa efectiva la partida. El milió d’euros permetrà que les obres de rehabilitació del Palau que començaran ben aviat s’acabin fent amb la seva totalitat.

A banda de l’aspecte més pràctic, l’altre balanç que en fan és de satisfacció perquè si finalment ha arribat l’ajuda directa és perquè es considera que el projecte s’ho valia d’allò més. I això vol dir que s’ha arribat a un consens generalitzat per part de tots els grups polítics.  <br />Amb aquests diners, es calcula que se sufraguen les despeses per a les obres de remodelació que tenen programades per als propers dos anys. <br />Però no s’aturaran aquí, ni de bon tros, les millores.

En aquests moments, i des de començaments de l’any passat, tothom qui ho vulgui pot visitar l’exposició “Un tast de Vinseum”, que fa una pinzellada en el patrimoni del centre i dóna les claus de com ha de ser la institució futura. La mostra està pensada perquè qualsevol turista la pugui veure. És una exposició molt digna, segons el director del Vinseum.

Serà, doncs, la base fins que no es retornin totes les peces al Vinseum i es disposi de l’exposició definitiva, per la qual cosa encara queden uns anys. La mostra està oberta tots els dies de la setmana, excepte els dilluns als matins. També és possible organitzar-hi visites amb grups més o menys nombrosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: