Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El barri de Sant Julià, exclòs de la convocatòria d’ajuts de la Llei de barris

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat els 99 MEUR d’ajuts de la sisena convocatòria de la Llei de barris, que beneficiaran els projectes presentats per 26 municipis.

L’Ajuntament de Vilafranca, que està desenvolupant des del 2007 el projecte de millora al barri de l’Espirall, hi presentava el projecte de regeneració integral de Sant Julià, que ha quedat fora d’aquesta convocatòria. A la convocatòria de 2009 s’hi van presentar 74 projectes, dels quals 30 optaven als ajuts de regeneració integral –entre ells el barri de Sant Julià de Vilafranca-, 42 als ajuts per a municipis de menys de 10.000 habitants i 2 al contracte de barri per a municipis que ja han finalitzat les seves actuacions. <br />Els criteris d’avaluació per determinar els barris beneficiaris han tingut en compte la problemàtica urbanística i els dèficits d’equipaments i serveis de la zona. També s’han valorat les característiques demogràfiques, les problemàtiques socials i econòmiques més paleses, com ara la taxa d’atur, el nombre de persones beneficiàries de pensions assistencials o el percentatge de població en risc d’exclusió.

L’adjudicació dels ajuts de la sisena convocatòria de la Llei de barris permet  passar dels 92 actuals, als 117 barris amb projectes de regeneració integral en marxa i el primer contracte de barri.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: