Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Descobreixen un nou refugi antiaeri als Monjos

Fa uns dies, amb motiu de les excavacions que s’estan duent a terme per l’ampliació de l’escola Arrels, dels Monjos, es va descobrir un nou refugi antiaeri al municipi.<br />

La construcció, segons es va poder comprovar a partir de les restes que en queden, constava d’una baixada amb escales i amb una paret lateral de totxos i l’altra de terra compactada; un cos central i un accés exterior que segurament es remuntava mitjançant alguna escala vertical.<br />El refugi està situat a un dels laterals de l’antic camp d’aviació del municipi i forma part de les diverses construccions d’aquest tipus que s’han trobat al municipi.<br />Un cop estudiades les restes del refugi i donat el seu estat de conservació actual, s’ha optat per deixar-lo soterrat al solar que ocuparà l’escola.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: