Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU de Santa Margarida i els Monjos no vol el planejament que preveu l’equip de govern i apunta possibles irregularitats

Els regidors del grup municipal de CIU a Santa Margarida i els Monjos han ofert aquesta setmana explicacions públiques de la seva postura contrària a la proposta de nou pla general per el municipi que vol aprovar l’equip de govern.

<br />El cap del grup municipal, Joan Baptista Rubió, remarcava que de fet votaran en contra de la proposta per diversos motius, principalment per que no és el seu model de municipi, i per que tampoc se’ls ha deixat participar en aquests 8 anys d’elaboració ni s’han recollit les seves propostes. Rubió comentava que el PSC aposta per metropolitzar el municipi, un fet al què s’oposa CiU.
HI ha també qüestions importants més de fons que fan que el grup de CiU no vegi amb bons ulls aquesta proposta que fa l’equip de govern, i que està avalada per l’equip redactor que ha estudiat les al·legacions presentades i ha desestimat totes les del principal grup de l’oposició. Rubió comentava que hi ha un veí que ha presentat una al·legació basada en la presumpte incompatibilitat que tindria l’Estudi Hèlix per redactar en nou POUM dels Monjos, en tant que dos dels seus socis són i han estat de facto l’arquitecte i l’aparellador municipal durant els darrers anys, i no s’ha fet cap concurs per triar l’equip redactor d’aquest POUM, sinó que hi estant fent ells mateixos però en nom de l’empresa. Des de CiU diuen estar a l’espera de l’informe que ha de presentar el secretari de l’Ajuntament, però que sempre s’han queixat d’aquesta situació.

Consideren que en cas que s’acabés demostrant que hi ha irregularitats s’hauria de tornar a iniciar tot el procés de redacció del POUM de Santa Margarida i els Monjos, a banda de depurar les responsabilitats que calguin.<br />La voluntat de l’equip de govern és aprovar inicialment el POUM en el ple del proper 27 de juliol, data en que ja s’hauria de conèixer també l’informe del secretari de l’Ajuntament i que hauria d’aclarir aquests suposades irregularitats segons el grup convergent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: