Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ausàs està esperançat sobre la divisió territorial en vegueries

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, assegura que hi ha voluntat per part del govern espanyol per fer possible els canvis legals que requereix la creació de les vegueries. <br />

<br />Ausàs es va reunir ahir amb el vicepresident territorial, Manuel Chaves, per informar-lo del desplegament de l’Estatut d’autonomia pel que fa a la nova organització territorial de Catalunya. Això comprèn la creació de les vegueries, que substituiran les diputacions actuals. <br />Cal recordar que alguns dels articles que la desenvolupen estan recorreguts per part del PP davant el Tribunal Constitucional. <br />En aquest sentit Ausàs va destacar que amb Chaves hi ha plena coincidència sobre l’Estatut i que així ha de ser la sentència que emani del Constitucional. <br />El conseller ha assenyalat que a Catalunya s’està impulsant el nou marc legal, però la creació d’aquests òrgans supramunicipals requereix la reforma d’algunes lleis estatals, com la llei electoral pel que fa als partits judicials. <br />Ausàs també ha advertit que les set vegueries previstes per la Generalitat no substituiran la província, que seguirà formant part de l’administració central i que es mantindrà com a circumscripció electoral per a les eleccions que no siguin catalanes i municipals, i que totes dues cohabitaran. <br />Després d’assegurar que havia sortit satisfet de la reunió amb Chaves, Ausàs ha precisat que han acordat establir "un règim transitori" mentre els marcs legals de l’Estat no es modifiquin. <br />El conseller creu que les vegueries seran una realitat després de les properes eleccions municipals, ja que es constituiran de manera indirecta, una vegada celebrats els comicis de 2011. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: