Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ple del pressupost municipal

<br />L’equip de govern de Vilafranca porta a aprovació el pressupost municipal per aquest 2009, sense que a hores d’ara tingui garantida la seva aprovació.<br />

<br />El consistori vilafranquí celebrarà dimarts a partir de les 8 del vespre sessió ordinària de ple, amb un total de 14 punts en l’ordre del dia. D’entre les qüestions ha tractar destaca la proposta d’aprovació del pressupost municipal per aquest 2009; així com l’aprovació de dues operacions de crèdit per al finançament de diverses inversions.<br />En relació al pressupost, l’alcalde de Vilafranca ha explicat en declaracions a Ràdio i Televisió Vilafranca que es presenta una proposta ajustada a les circumstàncies econòmiques del moment, marcat per la crisi. És a dir un pressupost ajustat que reforça àrees en temes socials i de promoció laboral.<br /><br />Regull ha reconegut que en aquests moments el govern, que es troba en minoria, encara no té la garantia d’aprovar els pressupostos, perquè encara s’està dialogant amb els grups de l’oposició, però creu que s’acabaran aprovant perquè totes les forces polítiques són conscients del moment que s’està vivint.<br />Una de les opcions per aconseguir aprovar el pressupost és comptar amb els vots dels dos regidors de la CUP. Aquesta formació ja ha anunciat que no hi votarà a favor, perquè no són participatius i no contemplen la reducció dels sous dels regidors. Però una opció que facilitaria les coses podria ser l’abstenció de la CUP.

La setmana passada, l’assemblea de la CUP va analitzar el document de CiU, que assumeix la majoria de les seves peticions. Això podria suposar l’abstenció, però  CiU no ha concretat partides. Per aquest motiu la CUP encara no ha decidit si s’abstindrà o votarà en contra, i està a l’espera de més concreció per part del govern. <br />Un dels temes prioritaris per la CUP és la creació d’una oficina municipal del Treball per coordinar i millorar l’oferta de promoció laboral.<br />En aquest tema Regull apunta que més que la concreció en el pressupost hi ha una clara voluntat del govern.<br /><br /><br />En relació al ple del proper dimarts, a l’ordre del dia també es contempla la creació d’una plaça de personal eventual o de confiança de l’Ajuntament, com a assessor en recursos humans i negociació col·lectiva. I també s’haurà de tractar i prendre acord sobre la forma de gestió de l’Escola Municipal de Música.<br />Finalment, pel que fa a les mocions, se’n presenten dues del grup municipal socialista que fan referència d’una banda a la construcció d’una nova aula a la llar d’infants Lola Anglada; i de l’altra sobre reprovació del govern per un assumpte de possibles incompatibilitats de la regidora Maria Josep Tuyà.<br />El ple es podrà seguir en directe per Ràdio Vilafranca i Vilafranca Televisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: