Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya d’estiu de les ADF

La campanya d’estiu 2009 de la Federació d’ADF’s Penedès Garraf es presenta complicada per les ventades del gener.<br />

<br />Les destrosses als boscos que van provocar les ventades de finals de gener fan pensar en una campanya d’estiu 2009 complicada pel que fa a la prevenció d’incendis forestals. Tot i que les pluges acumulades poden reduir el risc de foc, caldrà estar atents a l’evolució climatològica de les properes setmanes, per si es manté la humitat al bosc o les altes temperatures fan augmentar les possibilitats de que es produeixi un incendi.<br />Des de la Federació d’ADF’s del Penedès i el Garraf, el seu president Jordi Canals comentava que s’ha fet feina per netejar els boscos després de les ventades però és una tasca molt complicada.<br /><br />En qualsevol cas, els ADF’s recorden que la gran majoria dels incendis forestals són a causa de negligències humanes i, per tant, la millor recomanació és no fer foc.<br /><br />Canals també apuntava que, tot i que el risc hi és a tot arreu, hi ha zones més perilloses per la possibilitat del foc d’estendre’s, com les serralades de Font Rubí, la Llacuna i l’Ordal, a l’Alt Penedès, i el Montmell, al Baix Penedès.<br /><br />La Federació d’ADF’s Penedès – Garraf compta en aquesta campanya amb 450 voluntaris a les tres comarques, dels quals 295 corresponen a l’Alt Penedès. Com a recursos propis, la Federació disposa d’un vehicle lleuger 4×4 i dos vehicles pesats 4×4, un centre de comunicacions amb 5 emissores i 5 repetidors, 8 desbrossadores manuals i 4 motoserres.<br />Pel que fa a la capacitat d’aigua entre tots els vehicles disponibles per a actuar en els incendis, que són 94, les ADF tenen més de 161.000 litres.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: