Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull avui la celebració del Tercer Congrés de Mercats Municipals

Sota el lema Mercats de proximitat, mercats globals, el Tercer Congrés de Mercats Municipals mostrarà les diferents visions de la gestió dels mercats d’arreu del món: tant dels Estats Units, com d’Europa del nord i de la Mediterrània.

Unes 300 persones participen en aquesta tercera edició del Congrés de Mercats Municipals, que se celebra a l’Auditori municipal de Vilafranca, al llarg de tot el dia d’avui. Els participants són regidors, tècnics municipals, gestors de mercats o paradistes que analitzen les regles del joc que afectaran als mercats i al sector comercial d’Europa, amb l’entrada en funcionament, a partir del proper 28 de desembre , de la Directiva de Serveis del Comerç Interior, més coneguda com a Directiva Bolkestein.<br />La inauguració del congrés ha anat a càrrec de Xavier Florensa, que ha recordat el paper dinamitzador dels mercats municipals.

La Directiva Bolkestein simplifica els tràmits per a la circulació de serveis entre els estats membres de la Unió Europea establint un sistema de cooperació administrativa entre els països.

A l’acte d’inauguració també hi ha participat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha exposat el model de ciutat mediterrània que persegueix el reforç dels mercats municipals i el treball que s’ha fet per millorar les mercats municipals de Sant Salvador i de la Carn i ha recordat que queda l’assignatura pendent de la millora del mercat de la Pelegrina.

En el transcurs del congrés també s’exposaran les noves tendències dels mercats d’alimentació i el valor que s’atorga al producte de proximitat com a factor clau de sostenibilitat territorial i econòmica.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: