Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oriol Llavina serà el proper ambaixador de la Ruta del Xató

Dilluns es va cloure amb un balanç satisfactori , després d’haver servit prop de 14 mil racions d’aquest plat típic de les comarques del Penedès.

Dilluns a la nit es va fer el sopar de cloenda de la Ruta del Xató 2008-2009, a la Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues, un acte presidit per l’alcalde de Vilafranca , Pere Regull.

L’acte comptava amb la presència de representants polítics i dels Gremis d’Hostaleria de totes les poblacions que formen part de la Ruta del Xató.

En aquest acte Montse Estruch, cuinera reconeguda amb una estrella Michelen, finalitzava la seva tasca com a ambaixadora del Xató i donarà pas al següent representant d’aquesta ruta gastronòmica durant la temporada 2009-2010, que serà el cuiner gelidenc, Oriol Llavina, que regenta els restaurants El Cigró d’Or, a Gelida i Mercat al mercat de la carn de Vilafranca.

La 12ena temporada es va iniciar el 19 de novembre i finalitza ara amb un balanç positiu, tant d’assistència a les xatonades populars, com en la difusió assolida arreu del territori català. S’han celebrat 7 xatonades populars en les que s’han servir quasi 14 mil racions.

Per tot plegat la presidenta del Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès, Dolors Pons, considera que la ruta té molt de futur.

Per la seva banda el cuiner Oriol Llavina assenyala les virtuts del xató com a plat propi del Penedès.

La temporada gastronòmica del Xató té els seus inicis ara fa 24 anys quan les principals poblacions de la ruta iniciaven la promoció del Xató de manera individual. Des de fa 12 anys es va començar a realitzar una difusió conjunta sota el paraigües comú de la Ruta del Xató, convertint-se en una de les temporades gastronòmiques pioneres a Catalunya en associar un plat a un territori.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: